دوربین های AHD بهتر است یا دوربین های IP

دوربین های AHD بهتر است یا دوربین های IP پیام بگذارید

در این مقاله قصد داریم دو دوربین‌ مداربسته AHD و دوربین مداربسته IP را با یکدیگر مقایسه کنیم. قبل از شروع، بد نیست با بعضی از اصطلاحات دنیای سیستم‌‌های نظارتی و دوربین مداربسته آشنا شوید. در بسیاری از مواقع، اصطلاحاتی که بین فروشندگان تجهیزات دوربین مداربسته رایج است، به طور دقیق، با مفهوم فنی و علمی آن اصطلاح منطبق نیست و یا اینکه واژه‌ها و اصطلاحات مشابه، به اشتباه به جای هم بکار برده می‌شود، که همین موضوع باعث سردرگمی مشتری و حتی در مواردی نصابان این دوربین‌ها خواهد شد. در این مقاله قصد داریم علاوه بر مقایسه بین دوربین‌‌ مداربسته  AHD  با دوربین مداربسته IP ، معنای درست برخی از اصطلاحات رایج را نیز به شما کاربران عزیز توضیح دهیم. امیدواریم تا انتهای این مقاله همراه وب‌سایت ایمن دوربین باشید.

دوربین های AHD بهتر است یا دوربین های IP

در مقایسه دوربین مداربسته‌‌ AHD و دوربین مداربسته IP برنده کیست؟

یکی از پرکاربردترین و در عین حال گمراه‌کننده‌ترین واژه‌ها در دنیای دوربین مداربسته ، اصطلاح HD است که بهتر است اول این کلمه را به طور کامل توضیح دهیم.

کلمه HD مخفف واژه High Defenition به معنای کیفیت بالا است. اگر برای خرید دوربین عکاسی یا تلویزیون به بازار مراجعه کرده باشید حتما از طریق فروشندگان این نوع وسایل یا در کاتالوگ‌های آنها به اصطلاحات HD، Full HD، رزولوشن و پیکسل برخورد کرده‌اید. در اینجا عبارت HD در واقع، بیان کننده یک سطحِ بالا از کیقیت تصویر است.

کوچک‌ترین واحد و مبنا در دنیای گرافیک و تصویر، پیکسل نام دارد. در واقع پیکسل یک نقطه با مربع بسیار کوچکی‌ست که از در کنار هم قرار گرفتن آنها یک تصویر تشکیل می‌شود. هرچه تعداد پیکسل‌ها در یک تصویر بیشتر باشد، کیفیت نمایشی آن تصویر بالاتر است.

بعد از تعریف پیکسل، نوبت به واژه رزولوشن می‌رسد. در واقع رزولوشن یک تصویر به معنای تعداد پیکسل‌های افقی و عمودی موجود در آن تصویر است. برای اینکه بهتر این دو کلمه را درک کنیم، بد نیست یادی کنیم از تلویزیون‌های خاطره انگیز سیاه‌ و سفید و کم‌کیفیت قدیمی که معمولا تصاویری پر از نویز و تداخل به بیننده تحویل می‌دادند. دوربین‌های آنالوگ دارای کیفیت تصویر یا رزولوشن SD  بودند. به تلویزیون‌های SD ، 480P هم گفته می‌شود، چون تصویر در این تلویزیون‌ها دارای 480 ردیف یا خط افقی است که در هر ردیف، 720 پیکسل وجود دارد، بنابراین تلویزیون‌های با رزولوشن SD، تصویر را با 480×720 پیکسل نمایش می‌دهند. اما همین تصویر در تلویزیون یا دوربین HD دارای کیفیت 720P هستند و در واقع رزولوشن تصویر آنها 720*1280 است.

بطور خلاصه، تصویر SD با 345600 پیکسل تشکیل می‌شود اما در تصویر HD تعداد پیکسل‌ها 921600  در حدود 1MP است. همین تصویر در صورتی که با کیفیتFull HD  نمایش داده شود، دارای رزولوشن 1080*1920 و تعداد پیکسل 2073600 در هر فریم یعنی 2MP است.

همانطور که گفتیم با توجه به بیشتر بودن تعداد پیکسل‌‌های Full HD نسبت به تلویزیون‌ها و دوربین‌  مداربسته HD ،کیفیت تصویر بالاتری در Full HD خواهیم داشت.

حالا که اصطلاح HD را توضیح دادیم، قبل از اینکه وارد بحث اصلی  مقاله، یعنی مقایسه بین دو دوربین‌‌ AHD و IP  شویم، بد نیست کمی هم در مورد دوربین AHD و همینطور IP صحبت کنیم. در صنعت دوربین مداربسته، سه نوع سیستم و یا تکنولوژی مختلف وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و بر اساس همین ویژگی‌ها، کاربرد‌های مختلفی نیز دارند.

این سه تکنولوژی عبارتند از دوربین مداربسته آنالوگ، دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP و نهایتا دوربین مدار بسته HD. به طور مختصر باید اشاره کنیم، تکنولوژی آنالوگ، قدیمی‌ترین نوع تکنولوژی  دوربین مداربسته است که پایین‌ترین کیفیت نمایش تصویر را دارا است. تصویر در این سیستم، از طریق کابل کواکسیال coaxial منتقل می‌شود.

تکنولوژی بعدی، دوربین مداربسته IP  یا تحت شبکه ( Internet Protocol) است و همانطور که از اسمش مشخص است، تصویر و اطلاعات را در بستر شبکه اینترنت منتقل می‌کند. کیفیت تصویر دوربین‌‌های مداربسته IP که در حال حاضر در بازار وجود دارند به 8 K نیز می‌رسد.

دوربین مداربسته IP ، کیفیت تصویر و امکانات بسیاری دارد، اما هزینه تمام شده بالا و پیچیدگی‌های طراحی و نصب این سیستم، تولید کننده‌های تکنولوژی آنالوگ را به فکر بالا بردن کیفیت تصویر محصولات‌شان انداخت که حاصل آن معرفی تکنولوژی دوربین مداربسته HD به دنیای سیستم‌های نظارتی شد.

ویژگی دوربین مداربسته AHD و دوربین‌ مداربسته IP

دوربین مداربسته AHD یا آنالوگ HD در واقع یکی از زیر مجموعه‌‌های تکنولوژی دوربین مداربسته HD است، که ابداع شرکت کره‌ایNEXT CHIP یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پردازنده‌ها در ‌جهان است. شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ فعال در عرصه دوربین مداربسته، ورژن‌های متفاوتی از تکنولوژی HD را با نام‌های مختلف به بازار عرضه می کنند، مثلا HD-TVI  محصول شرکت هایک‌ویژن و یا تکنولوژی HD-CVI ، محصول شرکت داهوای چین است، اما تمام این تکنولوژی ها همچون AHD ، زیرشاخه تکنولوژی HD  قرار می‌گیرند. در ادامه برای انجام بهتر مقایسه بین دوربین‌‌ AHD و IP ، ویژگی‌های این دو دوربین را به صورت تفکیکی مقایسه می‌کنیم:

  • · کیفیت :

اولین ویژگی که یک کاربر در انتخاب دوربین مداربسته مدنظر قرار می‌دهد، کیفیت تصویر تولید شده توسط دوربین است. از لحاظ تئوری، محدودیتی برای ایجاد رزولوشن بالا در دوربینIP  وجود ندارد، اما چیزی که عملا در بازار وجود دارد دوربین‌هایی با کیفیت 8 K است و در مورد دوربین مداربسته  AHD با توجه به پیشرفت‌های صورت‌گرفته، توانایی تولید و انتقال تصاویر، در حدود  8 MP است که کیفیت مطلوبی محسوب می‌شود و می‌تواند بسیاری از نیاز‌های کاربران را پوشش دهد. بطور خلاصه شاید بتوان کیفیت تصویر دوربین مداربستهIP  را، عالی و تصاویر دوربین مداربسته AHD را، خیلی خوب توصیف کنیم.

  • · قیمت تمام شده :

در مقایسه بین دوربین  مداربسته‌‌ AHD با دوربین مداربسته IP از نظر قیمت، بدون شک برتری مطلق با دوربین‌های HD از جمله دوربین مداربسته AHD است. این تکنولوژی با توجه به اینکه در بستر تجهیزات آنالوگ، مانند کابل کواکسیال و DVR تولید و منتقل می‌شود، نسبت به تکنولوژی IP به مراتب قیمت تمام‌شده کمتری دارد، به ویژه آن‌که بخواهیم یک سیستم قدیمی آنالوگ را ارتقا دهیم؛ در این صورت بدون نیاز به تعویض تجهیزات و صرف هزینه‌های اضافی، این کار با تکنولوژی AHD امکان‌‌پذیر خواهد بود.

  • · امکانات :

با توجه به نوع تکنولوژی و ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برتر، دوربین مداربسته IP دارای یک سری امکانات و ویژگی‌های خاص مانند پلاک خوانی WDR, MOTION DETECT و… می‌باشد  که در دوربین مداربسته AHD ، کمتر این امکانات وجود دارد. چنانچه نیاز دارید از راه دور، یک یا چند مکان مختلف را رصد کنید، الزاما باید از تکنولوژی IP استفاده کنید و یا همینطور در جاهایی که حساسیت امنیتی ایجاب می کند که بالاترین کیفیت تصویر ممکن را داشته باشید.

  • · فاصله انتقال تصویر:

با کمک کابل کواکسیال، دوربین مداربسته AHD را می‌توانید تا فاصله 500 متری نصب کنید، در حالیکه در مورد  دوربین مداربسته IP ، امکان نصب در فاصله 150 متری با استفاده از کابل شبکه  CAT5 وجود دارد.

  • · تاخیر زمانی انتقال تصویر:

تصاویر در دوربین‌ مداربسته IP با اندکی تاخیر زمانی منتقل می‌شوند. همچنین این دوربین‌ها، با توجه به کیفیت و رزولوشن تصویر بالاتری که تهیه می‌کنند، به پهنای باند و حجم حافظه بیشتری برای ذخیره سازی نیاز دارند، اما دوربین مداربسته‌ AHD ، هیچگونه تاخیر فازی در انتقال تصویر ندارد و در عین حال به حجم فضای ذخیره‌سازی کمتری نیز نیاز دارد.

سخن پایانی:

در یک نمای کلی، برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را در دوربین مداربسته داشته باشید، در ابتدا باید به نیاز واقعی و دقیق خود توجه کنید تا بتوانید یک تعادل منطقی بین هزینه‌ای که قرار است بپردازید، با امکانات و کیفیت تصویری که متناسب با نیاز شما ست، به وجود بیاورید.

دوربین مداربسته IP کیفیت تصویر بالا به همراه امکانات و توانایی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متنوعی به کاربر ارائه می‌کند، در حالیکه دوربین‌‌های HD از جمله دوربین مداربسته AHD ، سعی دارند کیفیتی مناسب با نیاز مشتری ارائه دهند  و در عین حال از ویژگی‌های مفید دوربین‌های آنالوگ مانند سادگی و هزینه کمتر نیز استفاده کنند. همین موضوع باعث شده علی‌رغم اینکه عمر کمتری از دوربین‌های محبوب IP دارند، اما رفته‌رفته جای خود را بین تولیدکنندگان و کاربران دنیای سیستم های نظارتی باز کنند.

 در پایان باید اشاره کنیم انجام مشاوره با یک متخصص باتجربه می‌تواند به شما در داشتن بهترین انتخاب کمک کند. ضمن تشکر از همراهی شما، در پایان اعلام می‌کنیم همکاران فنی و باتجربه ما در گروه ایمن دوربین آماده ارائه مشاوره رایگان به شما همکاران و مشتریان در خصوص انواع دوربین‌ مداربسته می‌باشند. امیدواریم این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *