دی وی آر DVR چیست؟

دی وی آر DVR چیست؟ پیام بگذارید

دستگاه DVR ، در واقع مغز متفکر و مرکز کنترل یک سیستم دوربین مداربسته آنالوگ و  HDمحسوب می‌شود. می‌دانیم که دنیای دوربین‌ مداربسته بر مبنای سه نوع تکنولوژپی به نام‌های آنالوگ, آنالوگ HD و تکنولوژیIP یا تحت شبکه بنا شده است. دستگاهی که فرآیند‌های کنترل، ذخیره‌سازی و تنظیمات تصاویر گرفته‌شده در دو تکنولوژی اول، یعنی آنالوگ و HD را به عهده دارد، DVR نام دارد. در مورد تکنولوژی تحت شبکه یا IP ، مرکز کنترل سیستم دستگاه NVR است.

دی وی آر چیست؟

در این مقاله از وب‌سایت ایمن دوربین قصد داریم توضیحات کاملی در مورد دستگاه DVR ، انواع  آن و کارکرد این دستگاه، توضیحات مفصلی ارائه دهیم. امیدواریم ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

دستگاه دی‌وی‌آر  DVR چیست؟

کلمه DVR مخفف اصطلاح (Digital Video Recorder) به معنای ضبط‌کننده دیجیتالی است. اصلی‌ترین وظیفه‌ی دستگاه DVR ، ضبط و ذخیره‌سازی تصاویر ارسالی از دوربین‌ها بر روی حافظه یا همان هارددیسک دستگاه است.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که در دوربین‌های قدیمی آنالوگ تصویر با استفاده از سیگنال آنالوگ تشکیل می‌شود، اما در دوربین‌های HD ، هر چند تصویر در حسگر دوربین به صورت دیجیتال تشکیل می‌شود اما یک چیپ در این نوع دوربین‌ها وجود دارد که اطلاعات را فشرده‌سازی و کدگذاری می‌کند. به نحوی که در دوربین‌های HD هم مانند دوربین‌های آنالوگ، تصاویر و داده‌ها نهایتا با فرمت آنالوگ به دستگاه DVR منتقل می‌شوند. در این مرحله دستگاه DVR ، تصاویر آنالوگ ارسالی از دوربین‌‌ها را به فرمت دیجیتال تبدیل و سپس دخیره‌سازی می‌کند. اصطلاح دیجیتال Digital در کلمه DVR دقیقا ناظر به همین عملکرد دستگاه یعنی تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال است.

پیش از ورود دستگاه DVR به دنیای دوربین مداربسته ، نسل قبلی آن یعنی VCR مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دستگاه VCR ، مخفف واژه video cassette recorder به معنای دستگاه ضبط ویدئو بر روی کاست بوده که این دستگاه، تصاویر دوربین‌ها را بر روی کاست‌های بزرگ ویدئویی ضبط می‌کرد که به دلیل نقاط ضعف زیادی که این سیستم داشت، جای خود را به دستگاه‌های DVR امروزی داد.

وظایف و نقش دی‌وی‌آر DVR در دوربین مداربسته :

همانطور که اشاره شد دستگاه دی‌وی‌آر ، کارکرد بسیار مهمی در سیستم‌های  مداربسته آنالوگ و  HDایفا می‌کند. مهمترین وظایف یک دستگاه DVR این موارد هستند:

  1. دریافت و ضبط اطلاعات ارسالی از دوربین‌ها که شامل تصویر و صدا است.
  2. نمایش تصاویر ارسالی از دوربین‌ها مختلف، بر روی مانیتور
  3. ارائه امکاناتی به کاربر برای انجام تنظیمات خاصی در تصاویر دریافتی: مانند تنظیمات نور، رنگ، زمان‌بندی ضبط و غیره….
  4. کنترل جهت و زاویه دوربین‌های غیر ثابت و قابل چرخش مانند دوربین‌ اسپیددام
  5. بزرگ‌نمایی و زوم تصاویر دریافتی
  6. امکان و قابلیت بازبینی تصاویر
  7. امکان اتصال به شبکه اینترنت

در ادامه توضیحات بیشتری در مورد کاربردهای DVR که در بالا به آن‌ها اشاره شد، ارائه می‌دهیم:

  • همانطور که در ابتدا گفته شد، وظیفه ضبط اطلاعات ارسالی از دوربین‌های مداربسته به عهده‌ی دستگاه دی‌وی‌آر DVR است. این اطلاعات شامل تصاویر و صدا از یک یا چند دوربین مختلف می‌باشد. بسته به نوع دستگاه DVR ، از 1 تا 64 دوربین را می‌توان با یک دستگاه پوشش داد.
  • از آنجا که تصاویر در دستگاه دی‌وی‌آر ذخیره‌ می‌شود، می‌توان تصاویر را هم به صورت مستقیم و هم به صورت بازبینی در دفعات بعدی مشاهده نمود. دستگاه دی‌وی‌آر DVR ، امکان دیدن تصاویر و شنیدن صدای ارسالی از دوربین‌ها را به صورت تکی یا همزمان بر روی مانیتور فراهم می‌کند.
  • هر دستگاه DVR ، دارای سیستم عاملی‌ است که به تناسب دستگاه، نرم افزار‌ها و قابلیت‌های گوناگونی دارد. از طریق دستگاه دی‌وی‌آر می‌توانیم ویژگی‌های بصری تصاویر، مانند نور و رنگ را به دلخواه تنظیم کرده تا بهترین تصویر ممکن را داشته باشیم. همچنین دستگاه دی‌وی‌آر ، به ما امکان تنظیم تاریخ و زمان ذخیره‌سازی تصویر را می‌دهد. نکته‌ی مهمی که لازم است به آن اشاره کنیم این است که سیستم‌عامل دستگاه‌‌های DVR ، عموما لینوکس است.
  • کنترل دوربین‌هایی که ثابت نیستند و قابلیت چرخش دارند، مانند دوربین‌های ‌اسپیددام، از طریق دستگاه دی‌وی‌آر انجام می‌شود. همینطور اگر بخواهید تصاویر را zoom یا بزرگ‌نمایی کنید، باید این کار را از طریق دستگاه  DVRانجام دهید.
  • همانطور که گفته شد با توجه به ذخیره‌سازی تصاویر، علاوه بر نمایش مستقیم و همزمان آنها، در صورت نیاز می‌توانیم هر زمان که مایل باشیم، تصاویر گذشته را بازبینی کنیم. البته این مساله بستگی به ظرفیت سخت‌افزار هارد که در دستگاه DVR قرار می‌دهید، دارد. به این معنی که هر چه هارد دستگاه ظرفیت بالاتری داشته باشد، مدت زمانی که می‌توانید تصاویر را بر روی آن ذخیره کنید، بیشتر خواهد بود. چنانچه دستگاه شما ظرفیت ذخیره‌سازی تصاویر یک‌ماه را داشته باشد، می‌توانید در تنظیمات DVR مشخص کنید که بعد از گذشت یک ماه، ضبط تصاویر جدید متوقف شود و یا اینکه تصاویر جدید، بر روی تصاویر قدیمی جایگزین شود.
  • امروزه همه‌ی دستگاه‌های دی‌وی‌آر جدید، دارای یک درگاه (پورت LAN ) می‌باشند که می‌توان از طریق آن، دستگاه را به شبکه اینترنت متصل کرد و تصاویر دریافتی از دوربین‌ها را از هر مکانی مشاهد نمود.

البته قابلیت‌هایی همانند Motion Detection ، Darkfighter ،  امکان ارتباط با FTP و یا موارد دیگر، در برخی دستگاه‌های تخصصی‌تر دی‌وی‌آر  DVR، به صورت آپشنال وجود دارد که متناسب با نیاز شما می‌تواند برایتان مفید و سودمند واقع شود.

در هر صورت برای اطلاع داشتن از توانایی‌های دستگاهی که قصد خرید آن را دارید، می‌توانید کاتالوگ و بروشور‌های دستگاه مورد نظر را مطالعه کنید.

در ادامه به معرفی انواع دستگاه دی‌وی‌آر DVR و تقسیم‌بندی‌‌های آن اشاره می‌کنیم:

انواع دسته‌بندی دستگاه‌های دی‌وی‌آر  DVR :

به طور کلی انواع دستگاه  DVR ، از لحاظ فیزیکی و سخت افزاری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود:

  • Standalone DVR :

این نوع DVR ، یک دستگاه مجزا و کامل است و دقیقا همان مفهومی ‌ست که در بازار از آن به عنوان دستگاه DVR نام برده می‌شود و همه‌ی توانایی‌های گفته‌شده در بالا را دارا می‌باشد.

  • PC-based DVR :

این نوع DVR ، در واقع یک برد الکترونیکی است که مانند تجهیزات دیگر، روی مادربرد دستگاه کامپیوتر نصب می‌شود و قابلیت ذخیره‌سازی و نمایش تصاویر دوربین‌ها را به کامپیوتر می‌دهد.

دسته‌بندی دستگاه دی‌وی‌آر از نظر تکنولوژی ساخت و استفاده:

  • دستگاه دی‌وی‌آر آنالوگ یا DVR Analog :

در این نوع از دستگاه DVR ، دوربین‌های آنالوگ به طور مستقیم توسط کابل کوآکسیال، به دستگاه اتصال می‌یابند.

  • دستگاه دی‌وی‌آر HD یا HD DVR:

در این مدل از دستگاه DVR ، دوربین‌های HD به وسیله‌ی کابل کوآکسیال و کانکتور BNC به دستگاه اتصال می‌یابند. از آن‌جا که نحوه‌ی اتصال دوربین‌ها در این دستگاه دی‌وی‌آر ، همانند دستگاه‌های DVR Analog است، می‌توان دوربین‌های آنالوگ را به این DVR ها متصل نمود.

  • دستگاه دی‌وی‌آر هیبریدی یا Hybrid DVR :

این مدل از د‌ستگاه‌ دی‌وی‌آر ، توانایی اتصال همزمان پنج نوع سیستم دوربین مداربسته شامل سیستم آنالوگ، تحت شبکه و برخی از مدل‌های دوربین HD شامل  AHD ، HD-CVI و HD-TVI را دارد  و به همین دلیل، این مدل از DVR ها، طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده و از محبوبیت زیادی در بازار برخوردار هستند.

  • دستگاه دی‌وی‌آر سه‌گانه یا Tiribrid DVR :

در این مدل از دستگاه دی‌وی‌آر ، می‌توان دو تکنولوژی تحت شبکه ، آنالوگ و یکی از تکنولوژی‌های دوربین HD  را به آن متصل کرد که دوربین ‌HD متصل به آن، بسته به نوع DVR می‌تواند AHD ، HD-CVI یا HD-TVI باشد.

دسته‌بندی دستگاه دی‌وی‌آر DVR  از نظرتعداد کانال‌:

دستگاه دی‌وی‌آر DVR ، می‌تواند از 4 ، 8 ، 16 ، 32  و 64  کانال، صدا و تصویر ورودی و خروجی داشته باشد. پورت‌های DVR می‌توانند از نوع BNC مربوط به کابل کواکسیال Coaxial یا از نوع LAN برای کابل شبکه و یا حتی ترکیبی از هر دو نوع باشند. بنا به نوع و تعداد دوربین‌هایی که قرار است به دستگاه دی‌وی‌آر نصب شود، باید DVR مناسبی را انتخاب کنیم.

دسته بندی دستگاه DVR ، بر حسب رزولوشن ضبط اطلاعات:

  • ضبط تصاویر با رزولوشن 360 × 240 پیکسل یا CIF
  • ضبط تصاویر با رزولوشن 480 × 720  پیکسل یا D1
  • Full D1 : در انواع قبلی DVR ها، ممکن است بعضی از کانال‌ها رزولوشن گفته‌شده را نداشته باشند، اما در Full D1 تمام کانال‌ها رزولوشن ذخیره‌سازی برابر 480 × 720 را دارند.
  • رزولوشن 700 TVL یا WD1 : این رزولوشن در واقع دارای بیشترین کیفیت مربوط به دوربین‌های مداربسته آنالوگ قدیمی است، که با استفاده از دوربین‌های 960 H بدست می‌آید. به این نوع دی‌وی‌آر ، 960 H هم گفته می‌‌شود.
  • رزولوشن ضبط Full wd1 که در آن، تمامی کانال‌ها دارای رزولوشن 700 TVI هستند.
  • رزولوشن ضبط HD و Full HD که نسل جدیدتری از DVR ها هستند و امکان ذخیره‌سازی و نمایش تصاویر از 1 تا 8 مگاپیکسل را دارا می‌باشند.

حال که با برخی ویژگی‌های DVR آشنا شدیم، بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که در انتخاب یک دستگاه DVR چه پارامترهایی باید مورد توجه قرار گیرد:

  1. تعداد کانال دستگاه یا همان تعداد دوربینی که می‌تواند پوشش دهد.
  2. ظرفیت حافظه یا هارد دیسک دستگاه با توجه به نیاز کاربر
  3. Motion Detection یا قابلیت تشخیص حرکت که باعث می‌شود در زمانی که در حوزه نظارت دوربین، حرکتی وجود ندارد، فرآیند ذخیره‌سازی متوقف شده و حجم حافظه، اشغال نشود.
  4. قابلیت زمان بندی، یعنی مشخص کردن زمان و تاریخ برای ضبط تصاویر
  5. قابلیت ارسال هشدار که دستگاه بتواند از طریق تماس تلفنی یا ارسال پیام به کاربر موارد بحرانی را هشدار دهد.
  6. نوع فرمت ذخیره‌سازی اطلاعات در دستگاه DVR ، می‌تواند h264 ،h265 ، h265+ و بالاتر از آن  باشد.
  7. نرخ فریم در ثانیه یا FPS

تعریف واژه FPS

اجازه دهید در مورد FPS یا نرخ فریم در ثانیه، کمی بیشتر توضیح دهیم. شاید در کودکی و در ساعت‌های درسی که حوصله‌تان سر می‌رفته، این بازی را انجام داده باشید و تعدادی نقاشی را در گوشه صفحات کتابتان کشیده و بعد با سرعت کتاب را ورق زده باشید تا نقاشی های ثابت به صورت یک انیمیشن متحرک در آیند. همه تصاویر متحرک از همین قانون پیروی می‌کنند! یعنی اگر تقریبا 8 فریم مختلف از یک تصویر را در یک ثانیه، پشت سر هم ببینید، تصویر به صورت متحرک در مغز شما دیده می‌شود. هرچه تعداد فریم در یک ثانیه بیشتر باشد، جزییات بیشتری را خواهید دید. اگر کمتر از 8 فریم در ثانیه ببینید حرکت به صورت Slow Motion خواهد بود.

 بیشترین نرخ فریم در ثانیه در سیستم  مرسوم در ایران یعنی PAL ،  25 FPS است. هرچه نرخ FPS دستگاه شما بالاتر باشد، کیفیت تصویر حاوی جزئیات بیشتری خواهد بود و البته به همان اندازه، حجم بیشتری از حافظه دستگاه را به خود اختصاص می‌دهد که گاهی واقعا ضروری نیست.

نکته مهمی که باید توجه کنید این است که معمولا در معرفی دستگاه  DVR ،  FPS کلی بیان می‌شود. برای مثال وقتی می‌گویند یک دستگاه دی‌وی‌آر 8 کانال، دارای نرخ فریم در ثانیه 120 است، عدد 120 مربوط به تمامی 8 کانال است و در واقع در هر کانال دارای نرخ 15 FPS است.

سخن پایانی:

پیشرفت تکنولوژی و فن‌آوری باعث ساخت و تولید انواع مختلفی از دوربین مداربسته و به دنبال آن،  دستگاه‌های DVR های متعدد شده است که هر کدام، می‌تواند کارکرد و بهره‌وری متفاوتی داشته باشند.

برای خرید دستگاه DVR مناسب که متناسب با نیاز کاربری شما باشد، باید دقت و توجه کافی به خرج دهید و  در صورت لزوم، از کارشناسان باتجربه در این زمینه یاری بگیرید.

ازین که این محتوا را در وب‌سایت ایمن دوربین مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله توانسته باشد اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهد.

تیم حرفه‌ای ایمن دوربین آمادگی خود را جهت مشاوره به شما عزیزان اعلام می‌نماید.

دستگاه DVR ، در واقع مغز متفکر و مرکز کنترل یک سیستم دوربین مداربسته آنالوگ و  HDمحسوب می‌شود. می‌دانیم که دنیای دوربین‌ مداربسته بر مبنای سه نوع تکنولوژپی به نام‌های آنالوگ, آنالوگ HD و تکنولوژیIP یا تحت شبکه بنا شده است. دستگاهی که فرآیند‌های کنترل، ذخیره‌سازی و تنظیمات تصاویر گرفته‌شده در دو تکنولوژی اول، یعنی آنالوگ و HD را به عهده دارد، DVR نام دارد. در مورد تکنولوژی تحت شبکه یا IP ، مرکز کنترل سیستم دستگاه NVR است.

دی وی آر چیست؟

در این مقاله از وب‌سایت ایمن دوربین قصد داریم توضیحات کاملی در مورد دستگاه DVR ، انواع  آن و کارکرد این دستگاه، توضیحات مفصلی ارائه دهیم. امیدواریم ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

دستگاه دی‌وی‌آر  DVR چیست؟

کلمه DVR مخفف اصطلاح (Digital Video Recorder) به معنای ضبط‌کننده دیجیتالی است. اصلی‌ترین وظیفه‌ی دستگاه DVR ، ضبط و ذخیره‌سازی تصاویر ارسالی از دوربین‌ها بر روی حافظه یا همان هارددیسک دستگاه است.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که در دوربین‌های قدیمی آنالوگ تصویر با استفاده از سیگنال آنالوگ تشکیل می‌شود، اما در دوربین‌های HD ، هر چند تصویر در حسگر دوربین به صورت دیجیتال تشکیل می‌شود اما یک چیپ در این نوع دوربین‌ها وجود دارد که اطلاعات را فشرده‌سازی و کدگذاری می‌کند. به نحوی که در دوربین‌های HD هم مانند دوربین‌های آنالوگ، تصاویر و داده‌ها نهایتا با فرمت آنالوگ به دستگاه DVR منتقل می‌شوند. در این مرحله دستگاه DVR ، تصاویر آنالوگ ارسالی از دوربین‌‌ها را به فرمت دیجیتال تبدیل و سپس دخیره‌سازی می‌کند. اصطلاح دیجیتال Digital در کلمه DVR دقیقا ناظر به همین عملکرد دستگاه یعنی تبدیل تصاویر آنالوگ به دیجیتال است.

پیش از ورود دستگاه DVR به دنیای دوربین مداربسته ، نسل قبلی آن یعنی VCR مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دستگاه VCR ، مخفف واژه video cassette recorder به معنای دستگاه ضبط ویدئو بر روی کاست بوده که این دستگاه، تصاویر دوربین‌ها را بر روی کاست‌های بزرگ ویدئویی ضبط می‌کرد که به دلیل نقاط ضعف زیادی که این سیستم داشت، جای خود را به دستگاه‌های DVR امروزی داد.

وظایف و نقش دی‌وی‌آر DVR در دوربین مداربسته :

همانطور که اشاره شد دستگاه دی‌وی‌آر ، کارکرد بسیار مهمی در سیستم‌های  مداربسته آنالوگ و  HDایفا می‌کند. مهمترین وظایف یک دستگاه DVR این موارد هستند:

  1. دریافت و ضبط اطلاعات ارسالی از دوربین‌ها که شامل تصویر و صدا است.
  2. نمایش تصاویر ارسالی از دوربین‌ها مختلف، بر روی مانیتور
  3. ارائه امکاناتی به کاربر برای انجام تنظیمات خاصی در تصاویر دریافتی: مانند تنظیمات نور، رنگ، زمان‌بندی ضبط و غیره….
  4. کنترل جهت و زاویه دوربین‌های غیر ثابت و قابل چرخش مانند دوربین‌ اسپیددام
  5. بزرگ‌نمایی و زوم تصاویر دریافتی
  6. امکان و قابلیت بازبینی تصاویر
  7. امکان اتصال به شبکه اینترنت

در ادامه توضیحات بیشتری در مورد کاربردهای DVR که در بالا به آن‌ها اشاره شد، ارائه می‌دهیم:

  • همانطور که در ابتدا گفته شد، وظیفه ضبط اطلاعات ارسالی از دوربین‌های مداربسته به عهده‌ی دستگاه دی‌وی‌آر DVR است. این اطلاعات شامل تصاویر و صدا از یک یا چند دوربین مختلف می‌باشد. بسته به نوع دستگاه DVR ، از 1 تا 64 دوربین را می‌توان با یک دستگاه پوشش داد.
  • از آنجا که تصاویر در دستگاه دی‌وی‌آر ذخیره‌ می‌شود، می‌توان تصاویر را هم به صورت مستقیم و هم به صورت بازبینی در دفعات بعدی مشاهده نمود. دستگاه دی‌وی‌آر DVR ، امکان دیدن تصاویر و شنیدن صدای ارسالی از دوربین‌ها را به صورت تکی یا همزمان بر روی مانیتور فراهم می‌کند.
  • هر دستگاه DVR ، دارای سیستم عاملی‌ است که به تناسب دستگاه، نرم افزار‌ها و قابلیت‌های گوناگونی دارد. از طریق دستگاه دی‌وی‌آر می‌توانیم ویژگی‌های بصری تصاویر، مانند نور و رنگ را به دلخواه تنظیم کرده تا بهترین تصویر ممکن را داشته باشیم. همچنین دستگاه دی‌وی‌آر ، به ما امکان تنظیم تاریخ و زمان ذخیره‌سازی تصویر را می‌دهد. نکته‌ی مهمی که لازم است به آن اشاره کنیم این است که سیستم‌عامل دستگاه‌‌های DVR ، عموما لینوکس است.
  • کنترل دوربین‌هایی که ثابت نیستند و قابلیت چرخش دارند، مانند دوربین‌های ‌اسپیددام، از طریق دستگاه دی‌وی‌آر انجام می‌شود. همینطور اگر بخواهید تصاویر را zoom یا بزرگ‌نمایی کنید، باید این کار را از طریق دستگاه  DVRانجام دهید.
  • همانطور که گفته شد با توجه به ذخیره‌سازی تصاویر، علاوه بر نمایش مستقیم و همزمان آنها، در صورت نیاز می‌توانیم هر زمان که مایل باشیم، تصاویر گذشته را بازبینی کنیم. البته این مساله بستگی به ظرفیت سخت‌افزار هارد که در دستگاه DVR قرار می‌دهید، دارد. به این معنی که هر چه هارد دستگاه ظرفیت بالاتری داشته باشد، مدت زمانی که می‌توانید تصاویر را بر روی آن ذخیره کنید، بیشتر خواهد بود. چنانچه دستگاه شما ظرفیت ذخیره‌سازی تصاویر یک‌ماه را داشته باشد، می‌توانید در تنظیمات DVR مشخص کنید که بعد از گذشت یک ماه، ضبط تصاویر جدید متوقف شود و یا اینکه تصاویر جدید، بر روی تصاویر قدیمی جایگزین شود.
  • امروزه همه‌ی دستگاه‌های دی‌وی‌آر جدید، دارای یک درگاه (پورت LAN ) می‌باشند که می‌توان از طریق آن، دستگاه را به شبکه اینترنت متصل کرد و تصاویر دریافتی از دوربین‌ها را از هر مکانی مشاهد نمود.

البته قابلیت‌هایی همانند Motion Detection ، Darkfighter ،  امکان ارتباط با   FTPو یا موارد دیگر، در برخی دستگاه‌های تخصصی‌تر دی‌وی‌آر  DVR، به صورت آپشنال وجود دارد که متناسب با نیاز شما می‌تواند برایتان مفید و سودمند واقع شود.

در هر صورت برای اطلاع داشتن از توانایی‌های دستگاهی که قصد خرید آن را دارید، می‌توانید کاتالوگ و بروشور‌های دستگاه مورد نظر را مطالعه کنید.

در ادامه به معرفی انواع دستگاه دی‌وی‌آر DVR و تقسیم‌بندی‌‌های آن اشاره می‌کنیم:

انواع دسته‌بندی دستگاه‌های دی‌وی‌آر  DVR :

به طور کلی انواع دستگاه  DVR ، از لحاظ فیزیکی و سخت افزاری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود:

  • Standalone DVR :

این نوع DVR ، یک دستگاه مجزا و کامل است و دقیقا همان مفهومی ‌ست که در بازار از آن به عنوان دستگاه DVR نام برده می‌شود و همه‌ی توانایی‌های گفته‌شده در بالا را دارا می‌باشد.

  • PC-based DVR :

این نوع DVR ، در واقع یک برد الکترونیکی است که مانند تجهیزات دیگر، روی مادربرد دستگاه کامپیوتر نصب می‌شود و قابلیت ذخیره‌سازی و نمایش تصاویر دوربین‌ها را به کامپیوتر می‌دهد.

دسته‌بندی دستگاه دی‌وی‌آر از نظر تکنولوژی ساخت و استفاده:

  • دستگاه دی‌وی‌آر آنالوگ یا DVR Analog :

در این نوع از دستگاه DVR ، دوربین‌های آنالوگ به طور مستقیم توسط کابل کوآکسیال، به دستگاه اتصال می‌یابند.

  • دستگاه دی‌وی‌آر HD یا HD DVR:

در این مدل از دستگاه DVR ، دوربین‌های HD به وسیله‌ی کابل کوآکسیال و کانکتور BNC به دستگاه اتصال می‌یابند. از آن‌جا که نحوه‌ی اتصال دوربین‌ها در این دستگاه دی‌وی‌آر ، همانند دستگاه‌های DVR Analog است، می‌توان دوربین‌های آنالوگ را به این DVR ها متصل نمود.

  • دستگاه دی‌وی‌آر هیبریدی یا Hybrid DVR :

این مدل از د‌ستگاه‌ دی‌وی‌آر ، توانایی اتصال همزمان پنج نوع سیستم دوربین مداربسته شامل سیستم آنالوگ، تحت شبکه و برخی از مدل‌های دوربین HD شامل  AHD ، HD-CVI و HD-TVI را دارد  و به همین دلیل، این مدل از DVR ها، طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده و از محبوبیت زیادی در بازار برخوردار هستند.

  • دستگاه دی‌وی‌آر سه‌گانه یا Tiribrid DVR :

در این مدل از دستگاه دی‌وی‌آر ، می‌توان دو تکنولوژی تحت شبکه ، آنالوگ و یکی از تکنولوژی‌های دوربین HD  را به آن متصل کرد که دوربین ‌HD متصل به آن، بسته به نوع DVR می‌تواند AHD ، HD-CVI یا HD-TVI باشد.

دسته‌بندی دستگاه دی‌وی‌آر DVR  از نظرتعداد کانال‌:

دستگاه دی‌وی‌آر DVR ، می‌تواند از 4 ، 8 ، 16 ، 32  و 64  کانال، صدا و تصویر ورودی و خروجی داشته باشد. پورت‌های DVR می‌توانند از نوع BNC مربوط به کابل کواکسیال Coaxial یا از نوع LAN برای کابل شبکه و یا حتی ترکیبی از هر دو نوع باشند. بنا به نوع و تعداد دوربین‌هایی که قرار است به دستگاه دی‌وی‌آر نصب شود، باید DVR مناسبی را انتخاب کنیم.

دسته بندی دستگاه DVR ، بر حسب رزولوشن ضبط اطلاعات:

  • ضبط تصاویر با رزولوشن 360 × 240 پیکسل یا CIF
  • ضبط تصاویر با رزولوشن 480 × 720  پیکسل یا D1
  • Full D1 : در انواع قبلی DVR ها، ممکن است بعضی از کانال‌ها رزولوشن گفته‌شده را نداشته باشند، اما در Full D1 تمام کانال‌ها رزولوشن ذخیره‌سازی برابر 480 × 720 را دارند.
  • رزولوشن 700 TVL یا WD1 : این رزولوشن در واقع دارای بیشترین کیفیت مربوط به دوربین‌های مداربسته آنالوگ قدیمی است، که با استفاده از دوربین‌های 960 H بدست می‌آید. به این نوع دی‌وی‌آر ، 960 H هم گفته می‌‌شود.
  • رزولوشن ضبط Full wd1 که در آن، تمامی کانال‌ها دارای رزولوشن 700 TVI هستند.
  • رزولوشن ضبط HD و Full HD که نسل جدیدتری از DVR ها هستند و امکان ذخیره‌سازی و نمایش تصاویر از 1 تا 8 مگاپیکسل را دارا می‌باشند.

حال که با برخی ویژگی‌های DVR آشنا شدیم، بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که در انتخاب یک دستگاه DVR چه پارامترهایی باید مورد توجه قرار گیرد:

  1. تعداد کانال دستگاه یا همان تعداد دوربینی که می‌تواند پوشش دهد.
  2. ظرفیت حافظه یا هارد دیسک دستگاه با توجه به نیاز کاربر
  3. Motion Detection یا قابلیت تشخیص حرکت که باعث می‌شود در زمانی که در حوزه نظارت دوربین، حرکتی وجود ندارد، فرآیند ذخیره‌سازی متوقف شده و حجم حافظه، اشغال نشود.
  4. قابلیت زمان بندی، یعنی مشخص کردن زمان و تاریخ برای ضبط تصاویر
  5. قابلیت ارسال هشدار که دستگاه بتواند از طریق تماس تلفنی یا ارسال پیام به کاربر موارد بحرانی را هشدار دهد.
  6. نوع فرمت ذخیره‌سازی اطلاعات در دستگاه DVR ، می‌تواند h264 ،h265 ، h265+ و بالاتر از آن  باشد.
  7. نرخ فریم در ثانیه یا FPS

تعریف واژه FPS

اجازه دهید در مورد FPS یا نرخ فریم در ثانیه، کمی بیشتر توضیح دهیم. شاید در کودکی و در ساعت‌های درسی که حوصله‌تان سر می‌رفته، این بازی را انجام داده باشید و تعدادی نقاشی را در گوشه صفحات کتابتان کشیده و بعد با سرعت کتاب را ورق زده باشید تا نقاشی های ثابت به صورت یک انیمیشن متحرک در آیند. همه تصاویر متحرک از همین قانون پیروی می‌کنند! یعنی اگر تقریبا 8 فریم مختلف از یک تصویر را در یک ثانیه، پشت سر هم ببینید، تصویر به صورت متحرک در مغز شما دیده می‌شود. هرچه تعداد فریم در یک ثانیه بیشتر باشد، جزییات بیشتری را خواهید دید. اگر کمتر از 8 فریم در ثانیه ببینید حرکت به صورت Slow Motion خواهد بود.

 بیشترین نرخ فریم در ثانیه در سیستم  مرسوم در ایران یعنی PAL ،  25 FPS است. هرچه نرخ FPS دستگاه شما بالاتر باشد، کیفیت تصویر حاوی جزئیات بیشتری خواهد بود و البته به همان اندازه، حجم بیشتری از حافظه دستگاه را به خود اختصاص می‌دهد که گاهی واقعا ضروری نیست.

نکته مهمی که باید توجه کنید این است که معمولا در معرفی دستگاه  DVR ،  FPS کلی بیان می‌شود. برای مثال وقتی می‌گویند یک دستگاه دی‌وی‌آر 8 کانال، دارای نرخ فریم در ثانیه 120 است، عدد 120 مربوط به تمامی 8 کانال است و در واقع در هر کانال دارای نرخ 15 FPS است.

سخن پایانی:

پیشرفت تکنولوژی و فن‌آوری باعث ساخت و تولید انواع مختلفی از دوربین مداربسته و به دنبال آن،  دستگاه‌های DVR های متعدد شده است که هر کدام، می‌تواند کارکرد و بهره‌وری متفاوتی داشته باشند.

برای خرید دستگاه DVR مناسب که متناسب با نیاز کاربری شما باشد، باید دقت و توجه کافی به خرج دهید و  در صورت لزوم، از کارشناسان باتجربه در این زمینه یاری بگیرید.

ازین که این محتوا را در وب‌سایت ایمن دوربین مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مقاله توانسته باشد اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهد.

تیم حرفه‌ای ایمن دوربین آمادگی خود را جهت مشاوره به شما عزیزان اعلام می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *