تکنولوژی HD-TVI

تکنولوژی HD-TVI پیام بگذارید

واژه HD-TVI در واقع مخفف کلمات (High Definition Transport Video Interface) است که می‌شود آن را به صورت رابط انتقال تصاویر کیفیت بالا ، معنی و ترجمه کنیم. تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI درسال 2012 ، توسط شرکت امریکایی TECHPOINT ابداع و به صنعت دوربین مداربسته معرفی شد.

HDTVI

در این مقاله قصد داریم شما را با تکنولوژی و ویژگی‌های دوربین مداربسته HD-TVI بیشتر آشنا کنیم و اطلاعات مفیدی را در مورد این نوع دوربین مداربسته با شما به اشتراک بگذاریم. لطفا تا انتهای مقاله، وب‌سایت ایمن دوربین را همراهی کنید:

آشنایی با تکنولوژی‌های دوربین مداربسته

قبل از معرفی دوربین مداربسته HD-TVI ، لازم است در مورد تکنولوژی مورد استفاده در صنعت دوربین‌ مداربسته نظارتی توضیحاتی ارائه دهیم. در حال حاضر در دنیای امروز، سه نوع تکنولوژی اصلی در دوربین مداربسته وجود دارد، که درون هر سیستم دوربین نظارتی که تا کنون به چشم شما خورده، قطعا یکی از این سه نوع از تکنولوژی بکار رفته است.

این سه تکنولوژی به ترتیب قدمت عبارتند از:

  • تکنولوژی آنالوگ
  • تکنولوژی تحت شبکه یا IP
  • و جدیدترین تکنولوژی یعنی دوربین مداربسته HD

 اولین تکنولوژی که شروع‌کننده صنعت دوربین‌های نظارتی‌ است، تکنولوژی آنالوگ است که در سال 1942 توسط آلمان‌ها برای کاربرد‌های نظامی ابداع و بعد‌ها توسط آمریکایی‌ها وارد فاز کاربرد‌های تجاری شد. اساس کار این نوع دوربین‌ها بر پایه انتقال سیگنال‌های آنالوگ است.

نقطه ضعف‌هایی نظیر، کیفیت پایین تصاویر تولید شده توسط دوربین‌های آنالوگ و همین طور نویزپذیری این نوع سیستم، باعث معرفی دومین تکنولوژی، یعنی دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP شد. مهمترین ویژگی تکنولوژی تحت شبکه، که بر پایه انتقال سیگنال‌های دیجیتال ابداع شده است، انتقال تصاویر دیجیتالی با کیفیت بسیار بالا و در بستر شبکه اینترنت بود، که امکانات جذابی مانند کنترل دوربین‌ها از هر نقطه دنیا را با یک موبایل یا تبلت برای کاربر فراهم می‌کرد.

هر چند تکنولوژی تحت شبکه ، تصاویر با کیفیت بسیار بالایی تولید می‌کند، اما دارای چند محدودیت هم هست که شاید مهمترین اشکال این تکنولوژی، قیمت بالای این نوع دوربین مداربسته در مقایسه با سیستم آنالوگ باشد که استفاده از این سیستم را برای کاربرد‌های کوچک تجاری و خانگی، غیرقابل توجیه می‌کند. پیچیدگی‌های طراحی و نصب، همینطور اندکی تاخیر زمانی در انتقال تصاویر، از دیگر ضعف‌های تکنولوژی تحت شبکه محسوب می‌شود. تلاش و تحقیقات کمپانی‌های بزرگ دنیای دوربین‌ مداربسته مانند: داهوا، هایک‌‌ویژن،  TECHPOINT و غیره، برطرف کردن اشکالات تکنولوژی IP منجر به ابداع سومین تکنولوژی، یعنی دوربین مداربسته HD شده است.

کلمه HD که مخفف واژه High Defenition به معنای کیفیت بالا است در واقع نشان‌دهنده کیفیت بالای تصاویر تولید شده بوسیله تکنولوژی  HDاست. امروزه شرکت‌های مختلف با بهره گرفتن از این تکنولوژی موفق شده‌اند تا تصاویری با رزولوشن 5 MP و حتی بالاتر را تولید و منتقل کنند که کاملا قابل رقابت با کیفیت تصاویر تولید شده توسط تکنولوژی تحت شبکه یا IP هستند.

مزیت تکنولوژی HD استفاده از تجهیزات و بستر سیستم‌های آنالوگ قدیمی برای انتقال تصویر دیجیتال است که باعث شده قیمت تمام شده دوربین مداربسته HD-TVI و سایر دوربین‌های HD  برای مشتری بسیار مقرون به صرفه‌تر از دوربین مداربسته تحت شبکه تمام شود.

درادامه مورد ویژگی‌های شکل‌های مختلف تکنولوژی HD از جمله دوربین مداربسته HD-TVI  بیشتر آشنا می‌شویم.

تکنولوژی دوربین مداربسته  HD-TVI چیست؟

همانطور که پیش‌تر گفتیم تکنولوژی HD-TVI  که محصول شرکت  TECHPOINT است، یکی از زیر شاخه های دوربین های مداربسته HD محسوب می شود.   HD-CVI، HD-SDI و AHD  همگی فرم‌های مختلفی از تکنولوژی HD هستند که توسط شرکت‌های بزرگ صنعت دوربین مداربسته ابداع و تولید شده‌اند.

نحوه عملکرد دوربین مداربسته HD-TVI به این صورت است که تصویر در چیپ دوربین به صورت دیجیتال تشکیل و با فناوری مخصوص HDTVI ، کدگذاری و فشرده‌سازی می‌شود، به صورتی که تصاویر کدگذاری شده، قابل انتقال در بستر آنالوگ یعنی کابل کواکسیال COAXIAL هستند.

این فناوری باعث می‌شود طراحی، نصب و نگهداری دوربین تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI مانند سیستم آنالوگ، آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر از تکنولوژی تحت شبکه باشد.

دیتا‌های کدینگ شده در دستگاه DVR توسط یک چیپ Decoder به سیگنال‌های دیجیتال بازگردانده و آماده ذخیره سازی و نمایش می‌شوند.

در ابتدای پا به عرصه‌ گذاشتن این تکنولوژی، به دلیل استفاده از چیپ و فناوری خاص در DVR های HD-TVI ، امکان استفاده از DVR  سایر تکنولوژی‌های مشابه مانند  AHD یا HD-CVI در دوربین مداربسته HD-TVI وجود نداشت، اما امروزه با پیشرفت بیشتر تکنولوژی، شاهد آن هستیم که  با هیبرید کردن  DVR های قبلی، امکان همگان‌سازی این تکنولوژی فراهم آمده است و می‌توان از همان DVR های قبلی مجدد استفاده نمود.

از آنجا که سیگنال در تکنولوژی HD-TVI توسط کابل کواکسیال منتقل می‌شود، این امکان را برای ما فراهم می‌کند که در جاهایی که قبلا سیستم آنالوگ نصب بوده است با استفاده از همان تجهیزات قدیمی، سیستم را ارتقا بدهیم و با استفاده از تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI کیفیت تصاویر بسیار بالاتری داشته باشیم.

یکی دیگر از برتری‌های تکنولوژی HD نسبت به  سیستمIP ، نداشتن تاخیر زمانی در انتقال تصاویر است. به طور کلی دوربین‌های مداربسته HD ، امکان انتقال تصویر در فاصله بیشتری نسبت به سیستم آنالوگ و تحت شبکه را دارند.

در ورژن اولیه HD-TVI فاصله انتقال تصویر از دوربین به DVR، 300 متر بود که نسبت به تکنولوژی‌های مشابه مانند AHD  یا  HD-CVI که فاصله انتقال تصویر 500 متر را پشتیبانی می‌کنند، یک نقطه ضعف محسوب می‌شود، اما با توجه به Open Source بودن تکنولوژی HD-TVI که به شرکت‌های دیگر هم اجازه استفاده از این تکنولوژی را می‌دهد، کمپانی TVT موفق به توسعه و ارائه ورژنی از HD-TVI شده که امکان ارسال تصویر تا 500 متر را دارد.

شرکت هایک ویژن که یکی از تولیدکنندگان بزرگ دنیای دوربین‌ مداربسته نظارتی است، با استفاده  HD-TVI ، نسخه بهینه‌شده‌ی خود به نام Turbo HD را با امکان انتقال تصویر تا فاصله 500 متری، عرضه کرده است.

در اینجا بعضی از مهمترین مزایای تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI را با هم مرور می کنیم:

مزیتهای دوربین مداربسته HD-TVI

  • · کیفیت تصویر بالا

با اینکه دوربین مداربسته HD-TVI در واقع بهینه سازی‌شده‌ی تکنولوژی آنالوگ محسوب می‌شود، اما امکان تولید تصاویر با کیفیت بسیار بالاتر ، تقریبا در حد تکنولوژی سیستم تحت شبکه یاIP  را دارد.

  • · افزایش فاصله انتقال تصویر از دوربین بهDVR

در تکنولوژی‌های آنالوگ و تحت شبکه، فاصله انتقال تصویر کمتر از 150 متر است در حالیکه در دوربین‌ مداربسته HD-TVI فاصله ارسال تصویر 300 تا 500 متر است.

  • · مصرف کم فضای هارددیسک

با وجود اینکه تصاویر تولید شده در دوربین‌ مداربسته HD-TVI دیجیتال است اما به دلیل فشرده‌سازی و کدینگ داده‌ها، فضای ذخیرسازی کمتری نسبت به دوربین تحت شبکه نیاز دارد.

  • · استفاده از بستر کابل کواکسیال

همان طور که توضیح داده شد، تصویر دیجیتال تولید شده در دوربین‌ مداربسته HD-TVI با کمک یک چیپ، به نحوی کدگذاری می‌شود که به جای کابل‌های مخصوص سیگنال دیجیتال و کابل شبکه، از کابل کواکسیال در آن استفاده می شود که  این مساله، به کاهش هزینه و امکان ارتقای سیستم‌های آنالوگ قدیمی منجر می‌شود.

  • · طراحی و نصب و نگهداری آسان

طراحی و نصب دوربین مداربسته HD-TVI  بسیار آسان‌تر از سیستم تحت شبکه می‌باشد.

  • · امکان پشتیبانی از سیگنال‌های صوتی

در تکنولوژی قدیمی‌تر آنالوگ، از سیگنال‌های صوتی پشتیبانی نمی‌شود که این امکان در دوربین مداربسته HD-TVI فراهم شده است.

  • · نداشتن تاخیر زمانی در انتقال تصویر

دوربین‌های تحت شبکه ، دارای یک تاخیر زمانی کوتاه در ارسال تصویر از دوربین به دستگاه هستند اما در تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI ، تصاویر بلافاصله و بدون تاخیر زمانی منتقل می‌شوند.

سخن پایانی:

به طور کلی، انواع دوربین‌ مداربسته HD ازجمله دوربین مداربسته HD-TVI یک انتخاب مناسب برای بسیاری از پروژه‌های بزرگ و کوچک، مانند مجتمع‌های تجاری، دفاتر و خانه‌ها محسوب می‌شود که با هزینه‌ی مناسب،کیفیت تصویر قابل قبولی به مشتری ارائه می دهد.

ازین که این مقاله را تا انتها مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم اطلاعات بیان شده در این محتوا به شما در شناخت بهتر از دوربین مداربسته HD-TVI کمک کرده باشد.

همکاران فنی ما در گروه ایمن دوربین آماده همکاری و ارائه مشاوره رایگان به شما مشتریان و همکاران محترم در خصوص انتخاب انواع دوربین مداربسته  HD و IP   می‌باشند.

از شما دعوت می‌کنیم سایر مقالات تخصصی را درباره انواع دوربین مداربسته و تجهیزات نظارتی در وب‌سایت ایمن دوربین مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *