انواع دوربین‌های مداربسته

انواع دوربین‌های مداربسته پیام بگذارید

صنعت دوربین مداربسته شامل طیف متنوعی از انواع دوربین‌های مداربسته می‌باشد که هر کدام، ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند و با توجه به این ویژگی‌ها، کارکرد متفاوتی نیز دارند. در زمان انتخاب یک سیستم مداربسته ضرورت دارد با توجه و دقت در کارکردهای هر یک از دوربین‌ها، بهترین و مناسب‌ترین نوع آن را انتخاب کنید. وب‌سایت ایمن دوربین در این مقاله سعی دارد به معرفی انواع دوربین‌های مداربسته و بازگویی ویژگی‌های هر یک از آن‌ها بپردازد. همراه ما باشید:

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته سقفی یا Dome :

دوربین‌های Dome، نوعی دوربین گنبدی شکل یا دایره‌ای هستند که برای سیستم های امنیتی داخلی استفاده می‌شوند. شکل منحصربه‌فرد این دوربین‌ها، تشخیص جهتی را که دوربین در حال تصویربرداری ست را برای افراد مشکل می‌کند، هر چند که در ظاهر در دیدرس هستند و حضورشان به‌راحتی قابل تشخیص است. از دوربین‌‌های دام ، عموما در فضاهای کوچک و بسته، مانند دفاتر اداری، یا فروشگاه‌های کوچک تجاری استفاده می‌شود. به دلیل این که دوربین‌های دام در سقف نصب می‌شوند، دور از دسترس افراد قرار دارند و امکان خراب‌کاری یا آسیب‌ رسیدن به آن‌ها، کمتر است و این موضوع از ویژگی‌های خوب این دوربین‌ها ست.

دوربین‌‌های بولت Bullet

واژه‌ی Bullet به معنای گلوله است و احتمالا این اسم به خاطر ظاهر لوله‌ای‌شکل و بلند این دوربین‌ها به آنها اطلاق شده است. بطور معمول دوربین بولت، بیشتر برای فضاهای بیرونی ساختمان‌ها و مکان‌های که به میدان دید بیشتری نیاز دارند، بکار گرفته می‌شود. البته مکان‌های داخلی نظیر پارکینگ‌ها، یکی دیگر از موارد استفاده این دوربین‌ها است. دوربین‌های بولت ضدآب هستند و به دلیل وجود قاب بیرونی محافظ، برای هر شرایط آب و هوایی مناسب می‌باشند. همچنین این دوربین‌ها، زاویه‌ی دیدی تا هشتاد درجه را فراهم می‌کنند و در تکنولوژی ساخت آن‌ها، عموما از لنزهای ثابت یا واریفوکال استفاده می‌شود. دوربین‌های بولت برای هر شرایط آب‌وهوایی مناسب هستند و گزینه‌ی مناسبی برای شرایط سخت می‌باشند.

دوربین‌های صنعتی یا Box:

دوربین‌های صنعتی، کاربرد حرفه‌ای‌تری نسبت به سایر دوربین‌ها دارند. دوربین‌های باکس دارای این ویژگی هستند که لنز جداگانه‌ و مطابق با نیاز و شرایط مشتری، بر روی آن‌ها نصب شود تا کاربرد تخصصی‌تری داشته‌ باشند و به همین دلیل است که این دوربین‌ها را بدون لنز می‌فروشند. لنز استفاده شده در دوربین‌های صنعتی، می‌تواند واریفوکال (varifocal) و یا فیکس باشد تا بتواند بهترین زاویه‌ی دید و فاصله‌ی کانونی تصویر را داشته باشد. علاوه بر این، دوربین‌های صنعتی امکان بزرگ‌نمایی تصویر را بدون کم شدن کیفیت آن فراهم می‌آورند. از آنجا که این دوربین ها در برابر آب آسیب‌پذیر هستند، برای محافظت و سازگاری بیشتر با شرایط سخت آب و هوایی، درون جعبه‌های فلزی یا پلاستیکی قرا می‌گیرند و علت نام‌گذاری آن‌ها به box نیز همین است.

دوربین‌های اسپید دام Speed Dome :

دوربین اسپید دام، دارای قابلیت چرخش به جهت‌های مختلف و حول محور 360 درجه را دارد و با امکان بزرگ‌نمایی حرفه‌ای، این امتیاز را به کاربر می‌دهند تا زاویه دید دلخواه را انتخاب کند. این قابلیت مهم باعث می‌شود در اماکن حساس و استراتژیک از دوربین‌های اسپید دام استفاده شود. این دوربین‌ها، دارای بدنه‌ی گنبدی‌شکل و یک پایه‌ هستند که متناسب با مکان استفاده قابلیت نصب بر روی دیوار یا سقف را دارند. دوربین‌های اسپید دام به شکل بسیار حرفه‌ای و تخصصی عمل می‌کنند و حتی قابلیت کنترل از راه دور برای کاربر را مهیا می‌سازند و به تنهایی می‌توانند کار چند دوربین را انجام دهند.

دوربین‌های PTZ  :

دوربین‌های PTZ برگرفته از واژه‌ی Pan-Tilt-Zoom می‌باشد. این دوربین‌ها مانند دوربین‌های اسپید دام، قابلیت چرخش و بزرگ‌نمایی را دارند، با این تفاوت که قابلیت چرخش این دوربین‌ها تنها به دو جهت چپ و راست است.

دوربین مداربسته مخفی یا مینیاتوری:

دوربین‌های مینیاتوری، که به آن‌ها دوربین‌های سوزنی نیز گفته می‌شود، دوربین‌های کوچکی هستند که قابلیت نصب به شکل مخفی را دارند. دوربین‌های مینیاتوری بیشتر در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که کاربر ترجیح دهد به صورت مخفیانه و غیرمحسوس از محیط فیلم‌برداری کند. البته پایه و قاب دوربین‌های مینیاتوری چندان کوچک نیست اما می‌توان آن را به راحتی در زیر شی یا وسیله‌ای‌ پنهان کرد و فقط لنز دوربین که بسیار کوچک است را در معرض دید قرار داد. ذکر این نکته ضروری ست که استفاده از دوربین مداربسته به شکل مخفی و پنهانی در مکان عمومی، جایز نیست و پیگرد قانونی دارد.

دوربین‌های حرارتی:

در این دوربین‌ها، تصویرسازی بر مبنای دما و حرارت محیط صورت می‌گیرد. در سایر دوربین‌ها، تصویرسازی بر مبنای نور صورت می‌گیرد.

سخن پایانی:

در این مقاله به معرفی انواع دوربین‌های مداربسته و قابلیت‌های آن‌ها پرداختیم. برخی ازین دوربین‌ها ممکن است ترکیبی از ویژگی‌های ذکر شده در بالا را با هم فراهم آورده باشند. انتخاب دوربین مداربسته، باید مطابق نیاز شما و شرایط مکانی باشد که قرار است دوربین در آنجا تعبیه شود. پیشنهاد می‌دهیم برای کسب راهنمایی بیشتر با کارشناسان ایمن دوربین تماس بگیرید.

ازین که این مقاله را در وب‌سایت ایمن دوربین مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم این مقاله برایتان سودمند و مفید واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *