دوربین مداربسته

دوربین مداربسته پیام بگذارید

همه‌ی ما با دوربین مداربسته  و کارکرد آن آشنایی داریم. امروزه، کمتر فضای تجاری یا اداری را می‌توان یافت که مجهز به دوربین مداربسته نباشد! تاریخچه‌ی تولد و پیدایش دوربین مداربسته ، عمر طول و درازی ندارد و خوب است بدانید اولین دوربین مداربسته ، در سال 1342  توسط یک آلمانی به نام والتر بروش ، برای نظارت بر پرتاب موشک‌های ارتش آلمان نصب و راه‌اندازی شد، اما نصب و استفاده از دوربین مداربسته به شکلی که امروزه شاهد آن هستیم، عمری بیست و چند ساله دارد. استفاده از دوربین‌های مداربسته، با آنکه پدیده‌ای جدید و نوین محسوب می شود، به طور چشمگیر و غیرقابل انتظاری در سطح دنیا گسترش یافته است که عمده‌ترین دلیل آن را می‌توان فراهم کردن قابلیت کنترل و ایجاد امنیت دانست. در ادامه همراه وب‌سایت ایمن دوربین باشید تا بیشتر درباره‌ی دوربین مداربسته و انواع آن آشنا شویم.

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته چیست ؟ 

اگر مشغول راه‌اندازی کسب‌وکاری هستید و یا قصد دارید سیستم امنیتی منزل و آپارتمان‌تان را ارتقاء دهید، دوربین مداربسته اولین گزینه‌ای است که احتمالا به ذهن‌تان خطور خواهد کرد.

دوربین مداربسته برگرفته از واژه‌ی closet circuit television  که به طور خلاصه CCTV نامیده می‌شود، به تعداد یک یا چند دوربین گفته می‌شود که در محل ثابتی قرار دارند و تصاویر دریافتی از محیط را به نقطه‌ای دیگر ارسال می‌کنند.

سیستم دوربین‌های مداربسته متشکل از یک یا چند دوربین هستند که توسط کابل، به یک سیستم ضبط‌کننده تصویر که به آن DVR می‌گویند، متصل شده و سپس توسط کابل‌ دیگری به گیرنده که می‌تواند مانتیور، لپ‌تاپ و یا یک تلویزیون باشد، جهت نمایش ارسال می‌شود.  

وجود دوربین‌های مداربسته ، نقش مهمی در سیستم‌ حفاظتی و امنیتی ایفا می‌کند و حضورشان به تنهایی می‌تواند میزان جرم و جرایم را کاهش دهد. از دیگر کاربردهای دوربین‌ مداربسته ، می‌توان به حضور آن‌ها در صنایع نظامی، فضایی، صنعت، امنیتی و پلیسی، ارتباطات ویدئویی، کنترل و مدیریت در اماکن تجاری و آموزشی و همچنین کنترل جرائم رانندگی و ترافیک شهری اشاره کرد.

انواع مختلفی از دوربین مداربسته ، برای نظارت و حفاظت مکان‌ها داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه در چه محیط و شرایطی باشند، از نظر ساختار و تکنولوژی با یکدیگر تفاوت دارند:

بررسی دوربین‌های مداربسته از نظر ساختار فیزیکی:

 در اینجا قصد داریم دوربین مداربسته را از لحاظ ساختار فیزیکی تقسیم‌بندی نماییم که هر کدام بر اساس کارایی مخصوص به خود، در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • دوربین مداربسته سقفیDome Camera:

این دوربین‌ها، شکلی گنبدی‌مانند دارند. به‌طور عامیانه به این دوربین‌ها، دوربین دام گفته می‌شود و به دلیل شکل دایره‌ای مانندی که دارند، معمولا بر روی سقف محلی که قرار است دوربین مداربسته تعبیه شود، قرار می‌گیرند. دوربین‌های دام، قابلیت نصب بر روی دیوار را نیز دارند و چنانچه در محل مناسبی تعبیه شوند، می‌توانند به طور کامل فضا را پوشش ‌دهند، به‌طوری که نقطه‌ی کوری باقی نماند.

  • دوربین مداربسته بولتBullet Camera:

دوربین‌های بولت، عموما بدنه‌ای به شکل استوانه و جنس فلزی دارند و به دلیل خاصیت ضدآب بودن، بیشتر در فضای بیرونی مانند حیاط یا پارکنیگ و غیره ، مورد استفاده قرار می‌گیرند. دوربین‌های بولت، قابل نصب بر روی دیوار هستند و ماندگاری بالایی نسبت به تغییرات آب‌وهوایی و رطوبت دارند. این دوربین‌ها، فضای زیرین خود را به طور کامل پوشش می‌دهند و به دلیل مقاومت بالا، کاربرد زیادی در سیستم‌های مداربسته دارند. کلمه‌ی بولت که در نامگذاری این دوربین‌ها به‌کار رفته است به معنی گلوله می‌باشد و به دلیل شکل استوانه‌ای این دوربین‌ها بر روی آن نهاده شده است.

  • دوربین مدار بسته اسپید دامSpeed dome Camera:

این دوربین‌ها، قابلیت کنترل بسیار بالایی را به وسیله‌ی چرخش و زوم کردن فراهم می‌آورند و ازین رو در اماکنی که نیازمند نظارت و کنترل دقیق‌تری است، نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. قدرت مانور و چرخش دوربین اسپید دام، به طور کامل، یعنی 360 درجه است و می‌تواند به صورت بالا و پایین هم حرکت نماید. دوربین اسپید دام، به دلیل قابلیت کنترل بسیار بالایی که دارد، به تنهایی می‌تواند کار چند دوربین ثابت را انجام دهد و به همین دلیل کارایی خاص و منحصربه‌فردی دارد.

  • دوربین مداربسته مینیاتوریMini Camera:

این دوربین‌ها، اندازه‌ی کوچکی دارند و این قابلیت را دارند که به صورت مخفی یا نامحسوس نصب شوند. از آنجا که نصب این دوربین‌ها، ممکن است برای افراد حساسیت‌برانگیز باشد، استفاده از آن‌ها چندان متداول نیست و تنها در مکان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که شرایط خاصی داشته باشند. برخلاف لنز بسیار کوچکی که دوربین‌های مینیاتوری دارند، بدنه‌ی آن‌ها چندان کوچک نیست اما این قابلیت را دارد که در پشت شیءای مخفی شود و تنها لنز بسیار کوچک آن که جلب توجه‌ نمی‌کند، در معرض دید باشد. دوربین‌های مداربسته مینیاتوری، معمولا فاقد دید در شب هستند و از کیفیت تصویر متوسطی برخوردارند. نام دیگر دوربین مداربسته مینیاتوری، دوربین سوزنی است.

  • دوربین مداربسته صنعتیIndustrial Camera:

 دوربین‌های مداربسته صنعتی، کاربرد تخصصی‌تری نسبت به سایر دوربین‌ها دارند. لنز دوربین مداربسته صنعتی، به طور جداگانه بر روی آن نصب می‌شود و به همین دلیل این دوربین‌ها معمولا بدون لنز فروخته می‌شوند و کاربر مطابق نیاز خود، برای آن لنز مناسبی تهیه می‌نماید تا تصویر بهتر و واضح‌تری از فضا داشته باشد. دوربین‌های صنعتی در مقابل نفوذ آب آسیب‌پذیرند و درون جعبه‌هایی فلزی یا پلاستیکی قرار می‌گیرند و به همین دلیل به آن‌ها دوربین box  نیز گفته می‌شود. باکس یا جعبه‌ای که دوربین در آن قرار دارد، از دوربین در برابر نفوذ گردوغبار، رطوبت و یا سایر مداخلات جوی محافظت می‌کند و به همین دلیل قابلیت استفاده در فضاهای سخت را مهیا می‌کند. دوربین‌های صنعتی، قابلیت دید در شب ندارند، اما می‌توانند تصویر واضحی را در فضای کم‌نور به شما نشان دهند.

  • دوربین‌ مداربسته حرارتی Thermal:

در این دوربین‌ها، سنسور دریافت تصاویر حرارتی است. به این معنی که برخلاف سایر دوربین‌هایی که نور را از محیط دریافت کرده و به شکل تصویر درمی‌آورند، این دوربین‌ها حرارت و گرمای دریافتی از محیط را به شکل تصویر می‌سازند و ارسال می‌نمایند.

سخن پایانی:

امروزه وجود دوربین‌های مداربسته چنان با زندگی ما سازگار شده است که شاید به‌سختی بتوان مکانی عمومی و پر رفت‌وآمد را بدون وجود دوربین‌های مداربسته تصور کرد. وجود یک سیستم دوربین‌ مداربسته به تنهایی می‌تواند حس امنیت و آرامش را به شما هدیه بدهد تا بتوانید در آن فضا با خیالی آسوده‌تر گام بردارید.

دوربین‌های مداربسته، از هر نوعی که باشند، با توجه به منافعی که برای شما ایجاد خواهند کرد، هزینه‌ی زیادی را بر دوش شما تحمیل نخواهند کرد و به طور حتم، ارزش آن را دارند که بابت خرید و راه‌اندازی آن‌ها، هزینه‌ کنید.

ازین که این مقاله را در وب‌سایت ایمن دوربین مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *